Pečená krkovička s červenou kapustou

Ako na krkovičku

Na pečenú krkovičku potrebujem:

  • krkovičku (plátky alebo vcelku)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • koreniny – drvená rasca, červená paprika, čierne korenie, soľ
  • olej
  • cibuľa

Pripravím si marinádu na potretie krkovičky: zmiešam olej, pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, drvenú rascu a červenú papriku. Premiešam a potriem plátky krkovičky z každej strany (prípadne celú). Takto namarinovanú krkovičku odložím do chladničky aspoň na hodinu, ideálne na noc.

Mäso preložím na pekáč, poukladám naň plátky cibule, podlejem trochou vody a plech zakryjem alobalom. Plátky takto pečiem približne 45 minút pri 180 stupňoch. Celý kus je potrebné piecť dlhšie.

Plech s mäsom po 45 minútach vyberiem, mäso polejem výpekom, rúru prepnem na vrchný gril a nechám zapiecť ešte na 15 minút. Celý kus dlhšie, prepečenie kontrolujem nadrezaním v najhrubšej časti. Medzitým ho aj otočím. Čas je orientačný, záleží od typu rúry a hrúbky plátkov. 

Na kapustu potrebujem:

  • 1 menšiu hlávku červenej kapusty
  • 1 menšiu cibuľu
  • 2 pl cukru
  • koreniny – drvená rasca, bobkový list, soľ
  • 1 jablko
  • olej

Červenú kapustu nastrúham, posolím ju, premiešam a nechám postáť.

Do hrnca dám olej a pražím nasekanú cibuľu. Keď trochu zmäkne, pridám 2 lyžice cukru a pražím do karamelova. Postupne po častiach pridávam kapustu a miešam. Ochutím drvenou rascou a bobkovým listom, podlejem trochou vody a nechám dusiť. Priebežne podlievam a premiešavam. 

Nahrubo nastrúham jedno jablko a pridám ku kapuste tesne pred koncom dusenia (asi tak 10 minút).

TIPY:

Komentáre

0 komentárov k “Pečená krkovička s červenou kapustouPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *