Ak Vás už nebaví čítať zloženie jogurtov v obchode a chceli by ste praobyčajný jogurt bez akýchkoľvek zbytočných prísad, vyskúšajte si urobiť doma.
Potrebujete len 3 veci: jogurtovač, plnotučné mlieko a jogurt s živými kultúrami (napr. Hollandia).
Je dobré mať aj mliekovar a teplomer. Postačí aj bezdotykový teplomer, i keď nie je úplne presný, no ide len o približnú teplotu.
V ponuke nájdete obrovské množstvo jogurtovačov. No stačí úplne ten najobyčajnejší, ktorý len zapnete a vypnete. Jogurtovač má iba udržiavať rovnakú teplotu, nič viac, nič menej.
A teraz si pozrite aké to je jednoduché:
TIPY:
- Horúce mlieko po preliatí do misy niekoľkokrát opakovane premiešajte. Zabránite tým vzniku kožky na mlieku.
- Ak nemáte teplomer: Pri zohrievaní mlieka sa na ňom vytvára pena. Z môjho pozorovania sa pri teplote okolo 70 stupňov vytvorí hustejšia pena. Pri ochladzovaní mlieka je teplota ideálna, keď už nepopáli prst, ale je príjemne teplé.
Komentáre
0 komentárov k “Domáci jogurt”Pridajte vlastný →