Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo for www.ankapavluv.sk failed: Temporary failure in name resolution in /data/3/b/3b4713b5-7158-4bec-8639-0dfba28a4b65/ankapavluv.sk/web/wp-content/plugins/custom-ratings/public/class-custom-ratings-public.php on line 99

Warning: getimagesize(https://www.ankapavluv.sk/wp-content/plugins/custom-ratings/public/images/carrot.png): Failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo for www.ankapavluv.sk failed: Temporary failure in name resolution in /data/3/b/3b4713b5-7158-4bec-8639-0dfba28a4b65/ankapavluv.sk/web/wp-content/plugins/custom-ratings/public/class-custom-ratings-public.php on line 99
Chudobný zemiakový šalát - Anka Pavluv

Chudobný zemiakový šalát

Tento šalát je výbornou alternatívou, keď sa nám preje klasický zemiakový šalát. Je ľahší na trávenie a výborne sa hodí ako príloha ku všetkému presne ako ten klasický. Je to opäť recept od mojej mamky. U nás sme ho vždy volali chudobný šalát.

Ako na chudobný šalát

Na 5 – 6 porcií potrebujem:

  • 1 kg zemiakov
  • 3 vajíčka
  • 80 g zaváraných uhoriek
  • 20 g cibule
  • 50 g masla
  • 1 pl šťavy zo zaváraných uhoriek
  • koreniny – soľ, čierne korenie

Na nálev potrebujem:

  • 1 dcl vody
  • 2 čl cukru
  • 1 čl octu

Zemiaky uvarím v šupke, vodu zlejem a nechám vychladiť. Vajíčka varím 10 – 12 minút natvrdo.

Zemiaky ošúpem. Vo veľkej mise narežem asi na 0,5 cm plátky a prekrojím na strunovom krájači. Vajíčka ošúpem, narežem na plátky a prekrojím na strunovom krájači.

Cibuľu nakrájam nadrobno. V rajnici zmiešam vodu, cukor a ocot. Keď začne nálev vrieť, pridám cibuľu a spolu povarím 3 – 4 minúty.

Maslo rozpustím. Uhorky nakrájam nadrobno.

Zemiaky osolím, okorením a prelejem rozpusteným maslom. Poriadne premiešam. Pridám uhorky, vajíčka, nálev a opäť poriadne premiešam. Podľa chuti pridám ešte 1 pl šťavy zo zaváraných uhoriek. Šalát by mal mať kyslastú chuť.

Hotový šalát skladujem v chladničke.

TIPY:

  • Zemiaky vyberám približne rovnakej veľkosti, aby sa uvarili naraz. Varím ich niekoľko hodín skôr, aby stihli vychladnúť.
  • Šalát je možno aj zohriať a podávať teplý.

Komentáre

0 komentárov k “Chudobný zemiakový šalátPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *