Ako malá som sa vždy veľmi tešila, keď nám mamka pripravila na obed vyprážaný karfiol s varenými zemiakmi. Nebol to taký klasický spôsob v trojobale, kedy karfiol je totálne suchý. Ja som si mamkin spôsob trochu prispôsobila a namiesto vyprážania ho pečiem v rúre.
Ako na karfiolové pusinky
Na 3 porcie potrebujem:
- 1 menšia hlávka karfiolu
- 3 vajíčka
- 3 čl strúhanky
- koreniny – soľ
- olej
Hlávku karfiolu rozoberiem na ružičky. Snažím sa ho rozdeliť na menšie ružičky, dlhšie stonky odrežem. Takto pripravené kúsky karfiolu povarím 5 minút v jemne bublajúcej osolenej vode. Nevarím ich dlho, aby sa nerozpadávali. Obvarené kúsky scedím a nechám chladiť.
Bielky oddelím od žĺtkov a v mise ich vyšľahám na tuhý sneh. Do snehu opatrne primiešam žĺtky a 3 čl strúhanky. Vymiešam hladkú zmes.
Ružičky karfiolu obalím do zmesi a ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Nésledne ich pokvapkám olejom.
Pečiem pri 180 stupňoch približne 20 minút do zlatista.
TIPY:
- Menšie ružičky sú praktickejšie na obaľovanie a celkovo pusinky lepšie chutia, ak sa vnútri neskrýva hrubá stonka karfiolovej ružičky.
- Karfiolové pusinky možno samozrejme aj vyprážať. Sú viac šťavnatejšie ako pečené v rúre.
0 komentárov k “Karfiolové pusinky”Pridajte vlastný →