Morčací guláš

Ako na morčací guláš

Na 4 – 5 porcií potrebujem:

  • 500 g morčacieho stehna
  • 500 g zemiakov
  • 200 g mrkvy
  • 50 g stopkového zeleru
  • 2 väčšie cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 dcl paradajkovej passaty (nemusí byť)
  • koreniny – bobkový list, celé čierne korenie, mletá červená paprika, drvená rasca, Nesoldík, soľ
  • olej / maslo

Morčacie stehno narežem na kúsky, prípadné šľachy či mastné časti vyrežem. Zemiaky porežem na kocky, mrkvu na krúžky a stopkový zeler na mesiačiky.

V hrnci rozohrejem olej a maslo. Na nižšom stupni dlhšie restujem nakrájanú cibuľu. Pridám pretlačený cesnak, chvíľu restujem a pridám mäso. Mäso najprv opražím, a tak pridám zeleninu. Ochutím koreninami (Najprv červená paprika, rasca, Nesoldík. Bobkový list a čierne korenie až pred podliatím), chvíľu spolu restujem a tak podlejem vodou / vývarom a nechám dusiť.

Priebežne guláš premiešam, v prípade potreby ešte podlejem. Dusím dlhšie, pokiaľ mäso zmäkne. Zelenina sa trochu rozvarí (trochu ju aj popučím vidličkou) a pekne guláš zahustí.

Podávam s prílohou podľa vlastnej chuti. Ku gulášu sa hodí čerstvý domáci chlieb, prípadne domáci knedlík.

TIPY:

  • Ak necháte guláš trochu redší, je vynikajúci aj ako polievka.
  • Morčacie stehno možno nahradiť aj bravčovým mäsom, z toho ja však varím zriedkakedy.
Komentáre

0 komentárov k “Morčací gulášPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *