Zapečené kuracie prsia so šampiňónmi

Ako na zapečené kuracie prsia

Na 3 – 4 porcie potrebujem:

  • 4 kúsky kuracích pŕs
  • 1 plechovka šampiňónov (290 g / 314 ml)
  • 50 g šunky
  • 1 menšia cibuľa
  • 125 g syra na strúhanie
  • 1 kyslá smotana (200 g)
  • olej
  • koreniny – soľ, mleté čierne korenie, Nesoldík

Kuracie prsia prerežem pozdĺž a vyklepem na tenko. Každý kúsok osolím a okorením mletým čiernym korením.

Na panvici rozohrejem olej a mäso z každej strany prudko opečiem. Takto opečené poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie.

Cibuľu nasekám nadrobno, šampiňóny a šunku nakrájam na kúsky. Zo šampiňónov si nechám bokom trochu šťavy.

V tej istej panvici, v ktorej sa pieklo mäso, orestujem cibuľu. Pridám šampiňóny, chvíľu restujem, ochutím Nesoldíkom a podlejem trochou šťavy. Po chvíli ešte primiešam šunku.

Takto pripravenú zmes naukladám na mäso a pečiem pri 200 stupňoch 15 minút.

Medzitým nahrubo nastrúham syr a vymiešam s kyslou smotanou. Mäso vyberiem z rúry, rovnomerne naložím zmes syra a smotany a zapečiem ešte 15 – 20 minút do zlatista.

Komentáre

0 komentárov k “Zapečené kuracie prsia so šampiňónmiPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *