Ako na domáce lečo bez varenia
Na 9 fľaštičiek (370 ml) potrebujem:
- 2,5 kg bielej papriky
- 2,5 kg paradajok
- 1 pl soli
Umytú papriku očistím a pokrájam na pásiky. Nakrájanú papriku osolím a poriadne premiešam.
Paradajky ošúpem a pokrájam na menšie kúsky.
Do umytých a suchých fľaštičiek na striedačku plním papriku a paradajky. Prvá a posledná vrstva je paprika. Paradajky dávam bez prebytočnej šťavy. Každú vrstvu poriadne lyžicou utlačím.
Fľaštičky uzavriem vrchnákom a sterilizujem 45 minút pri 95 stupňoch. Ešte horúce fľaštičky vyberiem na plech na pečenie, pozakrývam utierkami a nechám úplne vychladiť.
Skladujem v komore alebo pivnici na tmavom mieste.
TIPY:
- Ak vám nevadia šupky z paradajok, tak ich nemusíte šúpať.
- Výhodou leča, ktoré nie je varené a korenené je, že ho možno použiť do mnohých receptov, napr.: Nemaďarský guláš, Nefrancúzske zemiaky
Komentáre
0 komentárov k “Domáce lečo bez varenia”Pridajte vlastný →