Domáce lečo bez varenia

Ako na domáce lečo bez varenia

Na 9 fľaštičiek (370 ml) potrebujem:

  • 2,5 kg bielej papriky
  • 2,5 kg paradajok
  • 1 pl soli

Umytú papriku očistím a pokrájam na pásiky. Nakrájanú papriku osolím a poriadne premiešam.

Paradajky ošúpem a pokrájam na menšie kúsky.

Do umytých a suchých fľaštičiek na striedačku plním papriku a paradajky. Prvá a posledná vrstva je paprika. Paradajky dávam bez prebytočnej šťavy. Každú vrstvu poriadne lyžicou utlačím.

Fľaštičky uzavriem vrchnákom a sterilizujem 45 minút pri 95 stupňoch. Ešte horúce fľaštičky vyberiem na plech na pečenie, pozakrývam utierkami a nechám úplne vychladiť.

Skladujem v komore alebo pivnici na tmavom mieste.

TIPY:

  • Ak vám nevadia šupky z paradajok, tak ich nemusíte šúpať.
  • Výhodou leča, ktoré nie je varené a korenené je, že ho možno použiť do mnohých receptov, napr.: Nemaďarský guláš, Nefrancúzske zemiaky

Komentáre

0 komentárov k “Domáce lečo bez vareniaPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *