Tuniaková nátierka

Ako na tuniakovú nátierku

Potrebujem:

  • 1 konzervu tuniaka v slnečnicovom oleji alebo vo vlastnej šťave (160 g)
  • 1 vajíčko
  • 2 pl domácej lučiny
  • pol centimetra hrubý krúžok cibule
  • koreniny – soľ

Vajíčko uvarím na tvrdo (10 minút od začatia vretia) a nechám vychladiť.

Z tuniaka vylejem prebytočný olej a šťavu. Pridám domácu lučinu a na kocky narezané uvarené vajíčko. Trochu osolím. Na záver primiešam nadrobno nakrájanú cibuľu. Celú zmes poriadne premiešam a trochu popučím lyžicou, aby neostali veľké kusy tuniaka.

Podávam na obľúbenom pečive, u nás doma je to jednoznačne chlieb

TIPY:

  • Cibuľu možno nahradiť aj jarnou cibuľkou alebo pažítkou.
  • Ak neobľubujete jarnú cibuľku či pažítku, nepridávajte ju do nátierky. Pre ostatných ich len posekané posypte navrch pri servírovaní.
  • Nátierka chutí ešte lepšie v kombinácii s paradajkami.
Komentáre

0 komentárov k “Tuniaková nátierkaPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *