Ako na tuniakovú nátierku
Potrebujem:
- 1 konzervu tuniaka v slnečnicovom oleji alebo vo vlastnej šťave (160 g)
- 1 vajíčko
- 2 pl domácej lučiny
- pol centimetra hrubý krúžok cibule
- koreniny – soľ
Vajíčko uvarím na tvrdo (10 minút od začatia vretia) a nechám vychladiť.
Z tuniaka vylejem prebytočný olej a šťavu. Pridám domácu lučinu a na kocky narezané uvarené vajíčko. Trochu osolím. Na záver primiešam nadrobno nakrájanú cibuľu. Celú zmes poriadne premiešam a trochu popučím lyžicou, aby neostali veľké kusy tuniaka.
Podávam na obľúbenom pečive, u nás doma je to jednoznačne chlieb.
TIPY:
- Cibuľu možno nahradiť aj jarnou cibuľkou alebo pažítkou.
- Ak neobľubujete jarnú cibuľku či pažítku, nepridávajte ju do nátierky. Pre ostatných ich len posekané posypte navrch pri servírovaní.
- Nátierka chutí ešte lepšie v kombinácii s paradajkami.
Komentáre
0 komentárov k “Tuniaková nátierka”Pridajte vlastný →