Obmedzujem kupované sladké, preto viac vymýšľam domáce zdravé mlsanie. A kto by teda nepoznal nepečenú tortu. Táto je taká moja, zas trochu iná.
Ako na nepečenú tortu
Potrebujem:
- 1 balenie dlhých piškót (mala som z Lidl, použila som polovicu balenia)
- 300 ml bieleho jogurtu
- 1 balenie (250 g) roztierateľného tvarohu
- 1 menšia čl vanilky
- jahody
- horká čokoláda
Jogurt vymiešam s tvarohom a vanilkou. Jahody narežem na plátky. Formu na biskupský chlebík (27,5×15 cm) vysteliem potravinárskou fóliou. Piškóty ukladám na šírku (presne padli do formy) cukrovou stranou hore. Polejem tenkou vrstvou jogurtovo-tvarohovej zmesi a naukladám jahody. Navrstvím zmes a postrúham trochou horkej čokolády. Celé zopakujem ešte raz (piškóty-zmes-jahody-zmes-čokoláda). Navrch poukladám piškóty a polejem zvyšnou zmesou.
Nechám na noc zachladiť v chladničke.
Pred podávaním ozdobím jahodami a nastrúhanou čokoládou.
TIPY:
- Fóliu používam kvôli jednoduchšiemu vyberaniu, ak máte otvárateľnú formu, nepotrebujete fóliu.
- Zmes vrstvím síce na tenko, no snažím sa zaliať medzery medzi piškótami.
Komentáre
0 komentárov k “Nepečená jahodová torta”Pridajte vlastný →