Nepečená jahodová torta

Obmedzujem kupované sladké, preto viac vymýšľam domáce zdravé mlsanie. A kto by teda nepoznal nepečenú tortu. Táto je taká moja, zas trochu iná.

Ako na nepečenú tortu

Potrebujem:

  • 1 balenie dlhých piškót (mala som z Lidl, použila som polovicu balenia)
  • 300 ml bieleho jogurtu
  • 1 balenie (250 g) roztierateľného tvarohu
  • 1 menšia čl vanilky
  • jahody
  • horká čokoláda

Jogurt vymiešam s tvarohom a vanilkou. Jahody narežem na plátky. Formu na biskupský chlebík (27,5×15 cm) vysteliem potravinárskou fóliou. Piškóty ukladám na šírku (presne padli do formy) cukrovou stranou hore. Polejem tenkou vrstvou jogurtovo-tvarohovej zmesi a naukladám jahody. Navrstvím zmes a postrúham trochou horkej čokolády. Celé zopakujem ešte raz (piškóty-zmes-jahody-zmes-čokoláda). Navrch poukladám piškóty a polejem zvyšnou zmesou. 
Nechám na noc zachladiť v chladničke. 
Pred podávaním ozdobím jahodami a nastrúhanou čokoládou. 

TIPY:

  • Fóliu používam kvôli jednoduchšiemu vyberaniu, ak máte otvárateľnú formu, nepotrebujete fóliu.
  • Zmes vrstvím síce na tenko, no snažím sa zaliať medzery medzi piškótami.
Komentáre

0 komentárov k “Nepečená jahodová tortaPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *