Ako na kakaové slimáky
Na cesto potrebujem:
- 125 g hladkej špaldovej múky
- 40 ml vlažného mlieka
- 1/5 kocky droždia (cca. 8-10 g)
- 1/2 čl cukru
- štipka soli
- 1 pl kakaa
- 1/2 vajíčka
- 1 čl oleja
- 3 čl bieleho jogurtu
Na plnku potrebujem:
- 50 g hrudkovitého tvarohu
- 1 pl medu
- 1/2 čl vanilky
- 1-2 väčšie jahody
Múku preosejem, osolím a v strede urobím jamku. Do jamky nalejem vlažné mlieko, pridám cukor a pomrvím droždie. Nechám 10-15 minút nakvasiť. Postupne pridám jogurt, olej, kakao a vymiesim hladké cesto (ak by príliš lepilo, pridám ešte múku). Cesto prikryjem čistou utierkou a nechám nakysnúť, pokiaľ zdvojnásobí svoj objem.
Hotové cesto vyvaľkám do tvaru obdĺžnika na pomúčenej doske, natriem plnkou a posypem nadrobno nasekanými jahodami. Cesto zrolujem do rolády a narežem 2-3 cm kúsky (spolu výjde 10-11 kúskov).
Poukladám ich na plech vystlaný papierom, prikryjem čistou utierkou a nechám 20 minút nakysnúť. Pečiem pri 180 stupňoch 15-20 minút.
TIPY:
- Jahody možno nahradiť aj malinami.
- Kakaové slimáky odporúčam pre deti od 2 rokov kvôli tvarohu.
Komentáre
0 komentárov k “Kakaové slimáky”Pridajte vlastný →