Ako na cuketový perník
Potrebujem:
- 230 g očistenej cukety
- 125 g hladkej špaldovej múky
- 1 pl kakaa
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku
- 1 väčšia čl perníkového korenia
- 1 vajíčko
- 30-40 g horkej čokolády nadrobno posekať/postrúhať
- 75 ml kokosového oleja
Cuketu najemno nastrúham a vymiešam s ostatnými surovinami na hladké cesto. Formu na biskupský chlebíček (37,ťx15 cm) vysteliem papierom na pečenie, vylejem cesto a pečiem 30 minút pri 180 stupňoch.
Vychladený perník potriem kyslastým džemom (ja som použila marhuľový) a posypem trochou kokosu.
TIPY:
- Šťavnatý cuketový perník odporúčam od 1 roka kvôli kakau a zložkám perníkového korenia. Čokoládu vynechajte.
Komentáre
0 komentárov k “Šťavnatý cuketový perník”Pridajte vlastný →