Šťavnatý cuketový perník

Ako na cuketový perník

Potrebujem:

  • 230 g očistenej cukety
  • 125 g hladkej špaldovej múky
  • 1 pl kakaa
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku
  • 1 väčšia čl perníkového korenia
  • 1 vajíčko
  • 30-40 g horkej čokolády nadrobno posekať/postrúhať
  • 75 ml kokosového oleja

Cuketu najemno nastrúham a vymiešam s ostatnými surovinami na hladké cesto. Formu na biskupský chlebíček (37,ťx15 cm) vysteliem papierom na pečenie, vylejem cesto a pečiem 30 minút pri 180 stupňoch. 
Vychladený perník potriem kyslastým džemom (ja som použila marhuľový) a posypem trochou kokosu. 

TIPY:

  • Šťavnatý cuketový perník odporúčam od 1 roka kvôli kakau a zložkám perníkového korenia. Čokoládu vynechajte.

Komentáre

0 komentárov k “Šťavnatý cuketový perníkPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *