Poznáte Barónkine rezy? Nech sa páči, predstavujem vám Bar-Ankine rezy. Opäť raz také moje.
Ako na Bar-Ankine rezy
Potrebujem:
- 250 g mix hladkej a polohrubej špaldovej múky (alebo len hladkej)
- 125 g zmäknutého masla
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 2 pl medu
- 2 pl kokosového mlieka (možno vynechať)
- 1 žĺtok
- 1/2 čl vanilky
- strúhanka
- 400 g očistených jabĺk
- 2 prezreté banány
- 1 menšia čl škorice
- 2 bielky
- 3 čl trstinového cukru
- 6-8 rovných pl kokosu
Múku preosejem. Z múky, masla, medu, žĺtku, vanilky, kokosového mlieka a kypriaceho prášku vypracujem hladké cesto. Cesto rozdelím na 2 polovice (1 trocha väčšia). Menšiu polovicu vložím v igelitovom vrecku do mrazničky, väčsiu do chladničky.
Jablká nastrúham nahrubo (vyžmýkam prebytočnú šťavu), banány popučím a vymiešam spolu aj so škoricou.
Z 2 bielkov vyšľahám tuhý sneh (po tom čo začne hustnúť, pridám cukor, ideálne práškový ale ide to aj s kryštálovým) a opatrne vmiešam kokos.
Formu na biskupský chlebíček (27,5×15 cm) vysteliem papierom. Cesto z chladničky vyvaľkám, príp. rukami roztlačím na spodok formy. Posypem ho tenkou vrstvou strúhanky. Rovnomerne navrstvím jablká, na ne kokosový sneh. Navrch nastrúham nahrubo cesto z mrazničky.
Pečiem pri 180 stupňoch približne 30 minút.
0 komentárov k “Bar-Ankine rezy”Pridajte vlastný →