Moja mamka robí tie najlepšie „šnicle“ na svete. Neviem, čím to je, ale je to proste tak. A nie som jediná, ktorá to tvrdí. Čo to som od nej obkukala a pridala tam to svoje, aspoň o malý kúštik zdravšie.
Ako na šťavnaté morčacie fašírky
Na 10 fašírok potrebujem:
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- 1 väčšiu mrkvu
- 4 sucháre
- 1 vajíčko
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 menšej cibule
- koreniny – Nesoldík, drvená rasca, majoránka, bazalka, soľ
- strúhanka na obaľovanie
- olej
Sucháre zlejem horúcou vodou. Mrkvu očistím a nastrúham najemno. Do misy vložím mleté mäso, pridám nastrúhanú mrkvu, sucháre (vyžmýkané od prebytočnej vody), vajíčko, pretlačený cesnak a pretlačenú cibuľu. Ochutím koreninami a rukou premiesim všetky suroviny, aby sa rovnomerne prepojili.
Zo zmesi robím fašírky, ktoré obalím v strúhanke a ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Fašírky pokvapkám olejom a pečiem pri 200 stupňoch 35-40 minút.
Komentáre
0 komentárov k “Šťavnaté morčacie fašírky”Pridajte vlastný →