Šťavnaté morčacie fašírky

Moja mamka robí tie najlepšie „šnicle“ na svete. Neviem, čím to je, ale je to proste tak. A nie som jediná, ktorá to tvrdí. Čo to som od nej obkukala a pridala tam to svoje, aspoň o malý kúštik zdravšie.

Ako na šťavnaté morčacie fašírky

Na 10 fašírok potrebujem:

  • 500 g mletého morčacieho mäsa
  • 1 väčšiu mrkvu
  • 4 sucháre
  • 1 vajíčko
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 menšej cibule
  • koreniny – Nesoldík, drvená rasca, majoránka, bazalka, soľ
  • strúhanka na obaľovanie
  • olej

Sucháre zlejem horúcou vodou. Mrkvu očistím a nastrúham najemno. Do misy vložím mleté mäso, pridám nastrúhanú mrkvu, sucháre (vyžmýkané od prebytočnej vody), vajíčko, pretlačený cesnak a pretlačenú cibuľu. Ochutím koreninami a rukou premiesim všetky suroviny, aby sa rovnomerne prepojili.

Zo zmesi robím fašírky, ktoré obalím v strúhanke a ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Fašírky pokvapkám olejom a pečiem pri 200 stupňoch 35-40 minút.

Komentáre

0 komentárov k “Šťavnaté morčacie fašírkyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *