Ako na hokkaido šúľance
Na 2 dospelé a 1 detskú porciu potrebujem:
- 440 g surovej hokkaido tekvice
- 1 menšie vajíčko
- 200-220 g polohrubej špaldovej múky
- maslo na poliatie šúľancov
- lekvár
Na mrvenicu
- 30 g masla
- 1 rovná pl cukru
- 2 kopcovité pl strúhanky
- 1/2 čl škorice
Hokkaido tekvicu očistím a naparím do mäkka. Naparenú popučím a nechám úplne vychladnúť. Primiešam vajíčko, postupne pridávam múku a vymiesim cesto.
Na pomúčenej doske vaľkám z cesta rolky a režem na šúľance.
Na gule či taštičky rukou roztlačím cesto, do stredu dám pol čl lekváru a vytvarujem guľu či taštičku.
Šúľance a gule varím v jemne bublajúcej vode po vyplávaní na povrch ešte 1 minútu. Varím ich osobitne, guliam trvá dlhšie, pokiaľ vyplávu.
Na mrvenicu roztopím na panvici maslo, pridám cukor a za stáleho miešania nechám chvíľu skaramelizovať. Pridám strúhanku, škoricu a miešam 3-4 minúty (strúhanka sa trochu opraží).
Šúľance a gule výdatne posypem mrvenicou, prelejem roztopeným maslom a poriadne pretrasiem.
TIPY:
- Hokkaido je lepšie napariť, uvarená môže byť vodnatejšia = viac múky.
- Hokkaido som nešúpala no šupka sa ťažšie pučí vidličkou (lepšie je rozmixovať).
0 komentárov k “Hokkaido šúľance”Pridajte vlastný →