Jesenné lievance

Ako na jesenné lievance

Na 10 kúskov potrebujem:

  • 200 g očistenej maslovej tekvice
  • 2 dcl mlieka
  • 1 vajíčko
  • 1 čl vanilkového cukru (nemusí byť)
  • 1 menšia čl kypriaceho prášku
  • 1 menšia čl škorice
  • 4-5 pl hladkej špaldovej múky
  • 1 čl kokosového oleja
  • slivkový lekvár

Maslovú tekvicu naparím/uvarím do mäkka. Po vychladnutí tekvicu rozmixujem s vajíčkom. Pridám mlieko, kokosový olej, cukor, škoricu, kypriaci prášok a postupne múku. Cesto musí byť hladké, bez hrudiek. 
Lievance pečiem na lievancovej panvici vymastenej trochou kokosového oleja.

Čo sa týka plnenia postupujem takto: Cesto na lievanec vylejem na panvicu. Dám len trochu cesta, aby nebol lievanec príliš hrubý. Do stredu dám malú lyžičku slivkového lekváru a snažím sa ho trochu roztiahnuť na plocho. Kým sa pečie tento jeden lievanec s lekvárom, medzitým dám na panvicu piecť ďalší. Keď sa upečie z jednej strany, preklopím ho na lekvárový lievanec neupečenou stranou nadol. Tým sa oba lievance pekne prepoja. Výsledný viem ešte poopekať z každej strany. Dôležité je naozaj, aby boli lievance tenké. 

Alebo lievance len potrite lekvárom, chuťovo budú stále úžasné.

TIPY:

  • Maslovú tekvicu možno nahradiť hokkaido tekvicou.
  • Lievance budú nadýchanejšie ak osobitne vyšľaháte bielok do peny a opatrne vymiešate s cestom.
Komentáre

0 komentárov k “Jesenné lievancePridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *