Pšenový nákyp na slano

Ako na pšenový nákyp

Potrebujem:

  • 6 pl pšena
  • 170 g očistenej hokkaido
  • 5 porcií mrazeného špenátu
  • 2 vajíčka
  • mozarella
  • cibuľa
  • maslo
  • korenie Veggie mix od Dávidkovo korení
  • soľ

Pšeno sparím vriacou vodou a uvarím do zmäknutia (približne 20 minút). Následne scedím a preložím do misy. 
Nadrobno nakrájanú cibuľku osmahnem na masle, pridám nahrubo nastrúhanú hokkaido a špenát. Restujem pokiaľ sa roztopí špenát. Z bielkov vyšľahám tuhý sneh. 
K pšenu pridám zmes špenátu a hokkaido, žĺtka, na kocky narezanú mozarellu, ochutím Veggie mixom a soľou a poriadne premiešam. Na záver primiešam vyšľahaný sneh. Formu (28,5×23 cm) vysteliem papierom na pečenie a zmes prelejem. Pečiem pri teplote 200 stupňov 25-30 minút. 

TIPY:

  • Porciovaný mrazený špenát kúpite napr. od značky Bonduelle.
Komentáre

0 komentárov k “Pšenový nákyp na slanoPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *