Ako na pšenový nákyp
Potrebujem:
- 6 pl pšena
- 170 g očistenej hokkaido
- 5 porcií mrazeného špenátu
- 2 vajíčka
- mozarella
- cibuľa
- maslo
- korenie Veggie mix od Dávidkovo korení
- soľ
Pšeno sparím vriacou vodou a uvarím do zmäknutia (približne 20 minút). Následne scedím a preložím do misy.
Nadrobno nakrájanú cibuľku osmahnem na masle, pridám nahrubo nastrúhanú hokkaido a špenát. Restujem pokiaľ sa roztopí špenát. Z bielkov vyšľahám tuhý sneh.
K pšenu pridám zmes špenátu a hokkaido, žĺtka, na kocky narezanú mozarellu, ochutím Veggie mixom a soľou a poriadne premiešam. Na záver primiešam vyšľahaný sneh. Formu (28,5×23 cm) vysteliem papierom na pečenie a zmes prelejem. Pečiem pri teplote 200 stupňov 25-30 minút.
TIPY:
- Porciovaný mrazený špenát kúpite napr. od značky Bonduelle.
Komentáre
0 komentárov k “Pšenový nákyp na slano”Pridajte vlastný →