Ako na pšenoto
Na 3 porcie potrebujem:
- 400 g očistenej maslovej tekvice
- 1 hrnček (250 ml) pšena
- 1/2 menšej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- koreniny – Veggie mix, soľ, kurkuma, čierne korenie
- olej/maslo
Očistenú tekvicu narežem na tenšie plátky, poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie, posypem Veggie mixom a pokvapkám olejom. Pečiem pri 180 stupňoch 40-50 minút do mäkka.
Pšeno sparím vriacou vodou kvôli horkosti a nechám odkvapkať. Nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený strúčik cesnaku orestujem na troche oleja a masla. Pridám pšeno. Ochutím soľou, kurkumou a štipkou čierneho korenia. Poriadne premiešam a podlejem vodou. Zakryjem a nechám dusiť. V prípade potreby priebežne podlievam. Po 20 minútach odkryjem, ak treba podlejem vodou a miešam. Pšeno musí ostať krémové, nie suché.
Z upečenej tekvice časť popučím vidličkou a časť narežem na kúsky. Primiešam ku pšenu.
Podávam s trochou syra podľa vlastnej chuti.
0 komentárov k “Pšenoto s pečenou tekvicou”Pridajte vlastný →