Nemaďarský guláš

Snažila som sa vytvoriť jednoduchšiu a hlavne ľahšie stráviteľnejšiu verziu maďarského gulášu. A tak vznikol nemaďarský guláš.

Ako na nemaďarský guláš

Na 5 porcií potrebujem:

  • 700 g kuracích pŕs
  • 250 ml fľaštička sterilizovaného leča
  • 400 ml paradajkovej passaty
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • olej
  • koreniny – soľ, sladká červená paprika, štipka čierneho korenia, majoránka, drvená rasca

Nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený strúčik cesnaku orestujem na troche oleja. Pridám na kocky nakrájané kuracie prsia. Ochutím ich červenou paprikou a restujem, pokiaľ pustia šťavu. Ak je potrebné, podlejem vodou či vývarom a dusím 30 minút.

K mäsu pridám lečo a paradajkovú passatu. Ochutím zvyšnými koreninami. Poriadne premiešam a dusím ešte 20-30 minút. V prípade potreby ešte podlejem vodou.

Podávam buď s pareným knedlíkom alebo suchárovým knedlíkom.

Pozrite si videorecept ako na suchárový knedlík:

Komentáre

0 komentárov k “Nemaďarský gulášPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *