Zvyčajne varievam prívarok z červenej šošovice, už len z toho dôvodu, že ju nie je potrebné vopred namáčať. Veľmi chutný je však aj z klasickej hnedej šošovice.
Ako na prívarok
Na 1 l prívarku potrebujem:
- 180 – 190 g šošovice
- 100 g mrkvy
- 1/2 menšej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- koreniny – bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie, soľ, Nesoldík, drvená rasca
- olej/maslo
Šošovicu namočím večer vopred, prípadne pred varením aspoň na 3-4 hodiny. Vodu zo šošovice zlejem a zalejem novou (do 1 litra objemu). Pridám bobkový list, 2-3 guličky nového korenia, 5-6 guličiek čierneho korenia a privediem do varu. Varím približne 1 hodinu.
Nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený strúčik cesnaku orestujem na troche oleja a masla. Pridám najemno nastrúhanú mrkvu. Ochutím soľou, Nesoldíkom a drvenou rascou. Chvíľu restujem a pridám k šošovici. Varím ešte 15-20 minút.
Zvyčajne podávam s hrubou lokšou, do ktorej ide iba žĺtok. Bielok použijem do prívarku, viac ho zahustí (po pridaní bielka povarím ešte 2-3 minúty).
Na záver nezabudnite vybrať korenie.
0 komentárov k “Neobyčajne obyčajný šošovicový prívarok”Pridajte vlastný →