Tarhoňoto

Nájdete u mňa rizoto, tekvicoto, cvikloto, pšenoto a teraz pribudlo aj tarhoňoto.

Ako na tarhoňoto

Na 3 porcie potrebujem:

  • 1 hrnček (250 ml) tarhone
  • 270 g hokkaido tekvice
  • 270 g batátov
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • koreniny – Veggie mix, soľ
  • olej/maslo
  • tvrdý syr

Tarhoňu uvarím podľa návodu, poriadne premyjem (aby sa nezlepila) a nechám odkvapkať.

Hokkaido a batáty narežem na menšie kocky. Nadrobno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak orestujem na oleji a troche masla. Pridám zeleninu, ochutím koreninami a chvíľu restujem. Podlejem vodou a zakryté dusím 15 minút. Po zmäknutí zeleniny primiešam uvarenú tarhoňu, v prípade potreby podlejem vodou a dusím ešte 5 minút.

Podávam s nastrúhaným syrom.

TIPY:

  • Batáty možno nahradiť mrkvou.
  • Pre tarhoňoto z jednej panvice pridajte neuvarenú tarhoňu po 10 minútach k zelenine a duste spolu do zmäknutia tarhone. Pozor, je potrebné priebežne podlievať vodou.
  • Vyskúšajte tarhoňoto s pečenou zeleninou: zeleninu nakrájam na plátky či krúžky nie hrubšie ako 0,5 cm, pokvapkám olejom, posypem koreninami a premiešam. Pečiem pri 200 stupňoch 35 – 40 minút. Zeleninu preložím do misy, pridám plátok masla a popučím vidličkou. Postupne primiešavam uvarenú tarhoňu. Ak je zmes príliš suchá, nechajte si z varenia tarhone trochu vody a prilejte do tarhoňota.
Komentáre

0 komentárov k “TarhoňotoPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *