Nájdete u mňa rizoto, tekvicoto, cvikloto, pšenoto a teraz pribudlo aj tarhoňoto.
Ako na tarhoňoto
Na 3 porcie potrebujem:
- 1 hrnček (250 ml) tarhone
- 270 g hokkaido tekvice
- 270 g batátov
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- koreniny – Veggie mix, soľ
- olej/maslo
- tvrdý syr
Tarhoňu uvarím podľa návodu, poriadne premyjem (aby sa nezlepila) a nechám odkvapkať.
Hokkaido a batáty narežem na menšie kocky. Nadrobno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak orestujem na oleji a troche masla. Pridám zeleninu, ochutím koreninami a chvíľu restujem. Podlejem vodou a zakryté dusím 15 minút. Po zmäknutí zeleniny primiešam uvarenú tarhoňu, v prípade potreby podlejem vodou a dusím ešte 5 minút.
Podávam s nastrúhaným syrom.
TIPY:
- Batáty možno nahradiť mrkvou.
- Pre tarhoňoto z jednej panvice pridajte neuvarenú tarhoňu po 10 minútach k zelenine a duste spolu do zmäknutia tarhone. Pozor, je potrebné priebežne podlievať vodou.
- Vyskúšajte tarhoňoto s pečenou zeleninou: zeleninu nakrájam na plátky či krúžky nie hrubšie ako 0,5 cm, pokvapkám olejom, posypem koreninami a premiešam. Pečiem pri 200 stupňoch 35 – 40 minút. Zeleninu preložím do misy, pridám plátok masla a popučím vidličkou. Postupne primiešavam uvarenú tarhoňu. Ak je zmes príliš suchá, nechajte si z varenia tarhone trochu vody a prilejte do tarhoňota.
Komentáre
0 komentárov k “Tarhoňoto”Pridajte vlastný →