Jednoduché bylinkové maslo, ktoré si viete pripraviť aj doma. Vynikajúco sa hodí na mäso a ryby.
Ako na bylinkové maslo
Potrebujem:
- 250 g zmäknutého masla (82%)
- 1 väčšia hrsť nasekaných byliniek (medvedí cesnak, pažítka, petržlenová vňať)
- 1 čl citrónovej šťavy
- 1/2 čl soli
Bylinky nasekám nadrobno. Pomer si zvoľte vlastný, ja som použila medvedí cesnak, pažítku a petržlenovú vňať v pomere 3:2:1.
Do misy narežem maslo na plátky. Pridám bylinky, citrónovú šťavu a soľ. Celú zmes poriadne premiešam lyžicou.
Zmes nanesiem na potravinársku fóliu, trochu uhladím lyžicou, vyrovnám boky pomocou fólie. Maslo zatočím do fólie a opatrne vyvaľkám do valca. Zatočím konce fólie. Maslo nechám vychladiť v chladničke, ideálne na noc.
Skladujem ho buď v chladničke po dobu trvanlivosti masla alebo v mrazničke, kde vydrží aj rok.
TIPY:
- Keď maslo skladujem v mrazničke, odbalím ho z fólie a vložím do uzatvárateľnej plastovej dózy. Dózu ešte zabalím do mikroténového vrecka, inak by sa mohlo maslo napáchnuť v mrazničke.
Komentáre
0 komentárov k “Bylinkové maslo”Pridajte vlastný →