U nás v rodine patrí pečený syrec spolu s hrudkou a šunkou už tradične k Veľkej noci. V kombinácii s cviklou je to jedna veľká pochúťka.
Ako na veľkonočný pečený syrec
Potrebujem:
- 2 rohlíky
- 100 g údeného mäsa
- 100 g klobásy
- 50 g slaniny
- 250 g mletého hovädzieho mäsa
- 6 vajíčok
- 1 čl Nesoldíka
- 1/2 čl sódy
- 1,5 pl nasekanej petržlenovej vňate
- 1 menšia pl strúhanky
- maslo a strúhanka na vymastenie plechu
Rohlíky, údené mäso, klobásu a slaninu narežem na drobné kocky. Vymiešam spolu s ostatnými surovinami.
Menší plech vymastím maslom a vysypem strúhankou. Zmes rovnomerne rozložím na plech.
Pečiem pri 200 stupňoch 35-40 minút. Približne 15 minút po začiatku pečenia popichám špáradlom, aby sa nevytvorili vzduchové bublinky.
Ešte horúci syrec zakryjem alobalom a nechám takto vychladiť.
TIPY:
- Syrec viac už nesolím, údeniny sú už dosť slané.
- Ak by sa zdala vymiešaná zmes suchá, pridajte ešte vajíčko.
Komentáre
0 komentárov k “Veľkonočný pečený syrec”Pridajte vlastný →