Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo for www.ankapavluv.sk failed: Temporary failure in name resolution in /data/3/b/3b4713b5-7158-4bec-8639-0dfba28a4b65/ankapavluv.sk/web/wp-content/plugins/custom-ratings/public/class-custom-ratings-public.php on line 99

Warning: getimagesize(https://www.ankapavluv.sk/wp-content/plugins/custom-ratings/public/images/carrot.png): Failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo for www.ankapavluv.sk failed: Temporary failure in name resolution in /data/3/b/3b4713b5-7158-4bec-8639-0dfba28a4b65/ankapavluv.sk/web/wp-content/plugins/custom-ratings/public/class-custom-ratings-public.php on line 99
Kalerábový prívarok - Anka Pavluv

Kalerábový prívarok

U nás veľmi obľúbená obmena prívarku, ktorý nám najviac chutí s duseným teľacím mäsom.

Ako na kalerábový prívarok

Na 1 l prívarku potrebujem:

  • 800 g kalerábu (3 veľké kusy)
  • 400 g zemiakov
  • koreniny – bobkový list, celé nové a čierne korenie, drvená rasca, Nesoldík, soľ
  • maslo

Na dusené teľacie mäso potrebujem:

  • 600 g teľacieho mäsa
  • 1/2 menšej cibule
  • koreniny – drvená rasca, červená paprika
  • olej

Mäso narežem na menšie kúsky. Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujem na oleji a pridám mäso. Restujem pokiaľ pustí šťavu. Ochutím drvenou rascou a červenou paprikou. Mäso dusím prikryté do zmäknutia približne 50 minút. V prípade potreby podlejem vodou.

Kaleráb nastrúham nahrubo a zemiaky narežem na väčšie kúsky. Zalejem vodou (aby zakryla zeleninu), pridám bobkový list, celé nové a čierne korenie a privediem do varu. Varím do zmäknutia zemiakov.

Časť vody odlejem (aby nebol prívarok príliš riedky), vyberiem korenie a časť prívarku rozmixujem. Vyberám hlavne zemiaky, ktoré slúžia na zahustenie. Do prívarku pridám Nesoldík, drvenú rascu, soľ, plátok masla a ešte chvíľu prevarím.

Podávam s duseným teľacím mäsom, prípadne aj s domácim chlebom, a petržlenovou vňaťou (čerstvým medvedím cesnakom).

Komentáre

0 komentárov k “Kalerábový prívarokPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *