Kalerábový šalát

Veľmi jednoduchý no zároveň veľmi chutný šalát, ktorý sa hodí tak k hlavnému jedlu ako aj nátierka na čerstvo upečený chlebík.

Ako na kalerábový šalát

Na 3 porcie potrebujem:

  • 1 stredne veľký kaleráb
  • 1/2 červenej papriky
  • 4 – 5 čl kukurice z konzervy
  • 1/2 téglika bieleho jogurtu
  • pierka z jarnej cibuľky (zelená časť)
  • olivový olej
  • korenie – Žanet od Dávidkovo korenie, soľ

Kaleráb nastrúham najemno a vyžmýkam prebytočnú šťavu. Pridám na kocky narezanú papriku, kukuricu, ochutím koreninami, kvapnem olivový olej a vymiešam s jogurtom.

Podávam s narezanými pierkami jarnej cibuľky.

TIPY:

  • Ak nemáte kukuricu z konzervy, nahraďte ju aj mrazenou, ktorú povarte aspoň 5 minút.

Komentáre

0 komentárov k “Kalerábový šalátPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *