Veľmi jednoduchý no zároveň veľmi chutný šalát, ktorý sa hodí tak k hlavnému jedlu ako aj nátierka na čerstvo upečený chlebík.
Ako na kalerábový šalát
Na 3 porcie potrebujem:
- 1 stredne veľký kaleráb
- 1/2 červenej papriky
- 4 – 5 čl kukurice z konzervy
- 1/2 téglika bieleho jogurtu
- pierka z jarnej cibuľky (zelená časť)
- olivový olej
- korenie – Žanet od Dávidkovo korenie, soľ
Kaleráb nastrúham najemno a vyžmýkam prebytočnú šťavu. Pridám na kocky narezanú papriku, kukuricu, ochutím koreninami, kvapnem olivový olej a vymiešam s jogurtom.
Podávam s narezanými pierkami jarnej cibuľky.
TIPY:
- Ak nemáte kukuricu z konzervy, nahraďte ju aj mrazenou, ktorú povarte aspoň 5 minút.
Komentáre
0 komentárov k “Kalerábový šalát”Pridajte vlastný →