Ako na hokkaido placky
Potrebujem:
- 850 g hokkaido tekvice
- 400 g patizónu
- 100 g ovsených vločiek
- 3 – 4 menšie vajíčka
- 3 čl petržlenovej vňate
- koreniny – soľ, rasca, Nesoldík
- 2 pl oleja
Hokkaido tekvicu (neošúpanú) a patizón nahrubo nastrúham. Primiešam vajíčka (najprv 3), ovsené vločky, vňať, olej a ochutím koreninami. Zmes poriadne vymiešam a nechám 15 – 20 minút postáť, aby vločky napučneli. Ak by sa zmes zdala suchšia, primiešam ešte jedno vajíčko.
Plech na pečenie vysteliem papierom na pečenie, rovnomerne navrstvím zmes (možno 0,5 cm, nie veľmi hrubú aby sa dlho nepiekla) a pečiem pri 200 stupňoch približne 40 minút.
Zo zadaného množstva výjdu 2 stredne veľké plechy potreté veľkou plackou.
TIPY:
- Po upečení nechám placku trochu vychladnúť, inak sa môže stať, že za horúca sa začne trhať.
- Ak pečiem okrúhle placky, zo zadaného množstva výjde množstvo aj na 3 – 4 plechy.
Komentáre
0 komentárov k “Hokkaido placky”Pridajte vlastný →