Bar-Ankine rezy

Poznáte Barónkine rezy? Nech sa páči, predstavujem vám Bar-Ankine rezy. Opäť raz také moje.

Ako na Bar-Ankine rezy

Potrebujem:

  • 250 g mix hladkej a polohrubej špaldovej múky (alebo len hladkej)
  • 125 g zmäknutého masla
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 2 pl medu
  • 2 pl kokosového mlieka (možno vynechať)
  • 1 žĺtok
  • 1/2 čl vanilky
  • strúhanka
  • 400 g očistených jabĺk
  • 2 prezreté banány
  • 1 menšia čl škorice
  • 2 bielky
  • 3 čl trstinového cukru
  • 6-8 rovných pl kokosu

Múku preosejem. Z múky, masla, medu, žĺtku, vanilky, kokosového mlieka a kypriaceho prášku vypracujem hladké cesto. Cesto rozdelím na 2 polovice (1 trocha väčšia). Menšiu polovicu vložím v igelitovom vrecku do mrazničky, väčsiu do chladničky. 
Jablká nastrúham nahrubo (vyžmýkam prebytočnú šťavu), banány popučím a vymiešam spolu aj so škoricou. 
Z 2 bielkov vyšľahám tuhý sneh (po tom čo začne hustnúť, pridám cukor, ideálne práškový ale ide to aj s kryštálovým) a opatrne vmiešam kokos. 
Formu na biskupský chlebíček (27,5×15 cm) vysteliem papierom. Cesto z chladničky vyvaľkám, príp. rukami roztlačím na spodok formy. Posypem ho tenkou vrstvou strúhanky. Rovnomerne navrstvím jablká, na ne kokosový sneh. Navrch nastrúham nahrubo cesto z mrazničky. 
Pečiem pri 180 stupňoch približne 30 minút.

Komentáre

0 komentárov k “Bar-Ankine rezyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *