Vyskúšajte túto batátovú lokšu ako alternatívu ku klasickej zemiakovej lokši. Chuťovo sa hodí tak k mäsu ako aj strukovinovým polievkam či prívarkom.
Ako na batátovú lokšu
Na približne 15 kúskov potrebujem:
- 500 g batátov
- 200 g polohrubej špaldovej múky
- 1 menšia čl soli
Batáty narežem na kúsky a naparím do mäkka. Naparené batáty preložím do misky, popučím na kašu a nechám úplne vychladnúť. Vychladenú kašu osolím, postupne pridávam múku a ručne miesim cesto. Batátové cesto je lepivejšie ako klasické zemiakové cesto, preto je potrebné viac múčiť pri vaľkaní.
Cesto rozdelím na guličky a z každej guličky vyvaľkám lokšu.
Lokše opekám nasucho na panvici z každej strany. Každú lokšu po upečení potriem rozpusteným maslom a trochu osolím.
TIPY:
- Ja osobne batáty radšej naparím ako varím. Varené sú vodnatejšie a potom je potrebné použiť viac múky.
- Aj keď je cesto lepivejšie, netreba to s múkou preháňať. Lokše by tak mohli byť po upečení príliš tvrdé.
- Ak vám nejaká lokša zostane, pripravte si trhanú lokšu s makom.
Komentáre
0 komentárov k “Batátová lokša”Pridajte vlastný →