Čerešňový perník

Ako na čerešňový perník

Potrebujem:

  • 150 g hladkej špaldovej múky
  • 2 čl kakaa
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku
  • 100 ml mlieka
  • 50 ml oleja
  • 2 pl medu
  • 1 vajíčko
  • 2 čl slivkového lekváru (možno vynechať)
  • 1 čl perníkového korenia
  • odkôstkované čerešne
  • trochu horkej čokolády

V jednej miske zmiešam mlieko, olej, vajíčko a slivkový lekvár, kým sa zmes prepojí. Múku a kakao preosejem, pridám k nim kypriaci prášok a perníkové korenie. Postupne pridávam k tekutej zmesi a vymiešam hladké cesto. 
Cesto vylejem do formy na biskupský chlebíček (37,5×15 cm) vystlanej papierom na pečenie. Čokoládu narežem na menšie kúsky a po jednom kúsku vložím do čerešne. Čerešne zatlačím do cesta. Pečiem pri 180 stupňoch 20-25 minút. Kontrolujem špáradlom. 

TIPY:

  • Čerešňový perník odporúčam pre deti od 1 roka kvôli kakau a zložkám perníkového korenia, po vynechaní čokolády.
Komentáre

0 komentárov k “Čerešňový perníkPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *