Ako na chlebový knedlík
Potrebujem:
- 200 g chleba (ideálne starší, kľudne aj s kôrkou)
- 1 vajíčko
- 3 pl hrubej múky
Chlieb zlejem horúcou vodou a nechám odkvapkať. Vychladený chlieb potrhám na kúsky (hlavne ak je s kôrkou), pridám vajíčko a hrubú múku.
Lyžicou alebo rukou poriadne vymiešam na rovnomernú zmes.
Ja osobne používam na prípravu knedlíka túto formu od Tescomy. Formu stačí potrieť maslom, naplniť a variť v hrnci s určeným množstvom vody. Presný návod na použitie sa nachádza ako webovej stránke tak aj ako príloha k zakúpenému produktu.
Samozrejme je možné knedlík pripraviť aj bez spomínanej formy. Na potravinovú fóliu nanesiem chlebovú zmes (pozdĺž, do stredu fólie), rovnomerne rozložím do tvaru valca. Fóliu z každej strany obalím okolo knedlíka a ešte jemne vyvaľkám, aby vznikol valec, bez veľkých vzduchových bubliniek. Konce fólie zaviažem.
Takto pripravený knedlík varím v hrnci 30 minút. Po uvarení nechám knedlík trochu vychladnúť a porežem ho na kúsky.
TIPY:
- Zmes na knedlík už nesolím, keďže v samotnom chlebe je soľ. Na obzvláštnenie možno však pridať nasekanú petržlenovú vňať.
- Knedlík sa hodí k tým istým jedlám ako aj knedlík z kysnutého cesta.
- Knedlík možno pripraviť aj z kúpených suchárov. Postup je rovnaký.
0 komentárov k “Chlebový knedlík”Pridajte vlastný →