Čokoládový koláč

Syn si želal na meniny čokoládový koláč. Tak som sa mu snažila jeden vymyslieť a podaril sa teda vcelku dobre. Súdiac podľa rýchlosti ako bol zjedený.

Ako na čokoládový koláč

Potrebujem:

  • 3 vajíčka
  • 1 pl kokosového cukru
  • 90 g rozpusteného masla
  • 90 g hladkej špaldovej múky
  • 2 pl kokosu (možno vynechať)
  • 60 g nastrúhanej čokolády
  • 1 pl kakaa
  • 1 väčšia čl kypriaceho prášku

Na polevu potrebujem:

  • 40 g horkej čokolády
  • plátok cery
  • hrsť posekaných mandlí

Žĺtky vymiešam s kokosovým cukrom do peny. Pridám rozpustené maslo (nesmie byť horúce) a poriadne premiešam. Múku zmiešam s kypriacim práškom, kokosom, kakaom a nastrúhanou čokoládou. Sypkú zmes primiešavam k riedkej.

Z bielkov vyšľahám tuhý sneh, ktorý opatrne premiešam s cestom. Vznikne tuhšie cesto.

Formu na biskupský chlebík (27×15,5 cm) vysteliem papierom na pečenie a cesto rovnomerne uhladím.

Pečiem pri 180 stupňoch 20 minút.

Čokoládu s cerou roztopím vo vodnom kúpeli a koláč polejem. Ešte za horúca posypem posekanými mandľami.

TIPY:

  • Vyskúšajte trochu obmenu tohto koláča:

Koláč pečiem na trochu väčšom plechu (29×26 cm) približne 15 minút a nechám vychladnúť.

Vykrajovačkou vykrajujem tvary (kruhy či srdiečka). Zlepím ich ľubovoľným džemom (my sme mali jahodový) a polejem čokoládou.

Komentáre

0 komentárov k “Čokoládový koláčPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *