Ako na syrovo-cesnakové cestíčko
Potrebujem:
- 5 vajíčok
- 3 väčšie strúčiky cesnaku
- 125 g tvrdého syra (eidam)
- 3 čl strúhanky
- koreniny – Nesoldík
- hladká špaldová múka na obaľovanie
- mladá cuketa / biela tekvica
Cuketu a tekvicu poriadne umyjem a narežem asi na 0,5 cm krúžky.
Na cestíčko vidličkou vyšľahám vajíčka v menšej miske. Pridám pretlačený cesnak, najemno nastrúhaný tvrdý syr, strúhanku, Nesoldík a vymiešam cestíčko.
Hladkú špaldovú múku si nachystám na tanier. Cuketu a tekvicu obaľujem v múke a následne v cestíčku.
- Ak cuketu/tekvicu pečiem rúre, ukladám obalené kúsky na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkám ich olejom. Pečiem pri 200 stupňoch 15 minút, kúsky pootáčam a pečiem ďalších 10 minút. Kvôli syru sa cestíčko v rúre trochu roztečie.
- Cuketu/tekvicu možno aj vypražiť. V takom prípade rozohrejem väčšie množstvo oleja na panvici a postupne kúsky vyprážam. Po vypražení ich ukladám na servítku, aby trochu vsiakla mastnotu.
TIPY:
- Ak nemáte mladú cuketu či tekvicu, radšej ju ošúpte, očistite od semiačok a porežte na 0,5 cm pásiky.
Komentáre
0 komentárov k “Cuketa v syrovo-cesnakovom cestíčku”Pridajte vlastný →