Cuketové halušky

Nezvyknem variť klasické zemiakové halušky. Nemám nič proti, dokonca ich mám veľmi rada, no strúhanie zemiakov ma vždy odradí. Preto varievam radšej cuketové halušky.

Ako na cuketové halušky

Na 3 porcie potrebujem:

  • 400 g cukety
  • 1 menšie vajíčko
  • 290 g polohrubej špaldovej múky
  • maslo
  • tvaroh/lučina

Cuketu nastrúham najemno (nežmýkam šťavu) a spolu s vajíčkom vymixujem na hladkú zmes (stačí aj premiešať, potom ostanú „strapaté“). Postupne pridávam múku.

Cesto musí pomaly padať z lyžice. 

Halušky varím v jemne bublajúcej osolenej vode. Vhodím jednu halušku, keď sa nerozvarí, nahádžem aj zvyšok. Keď sa halušky vyplavia navrch, povarím ešte 2-3 minútky.

Podávam preliate rozpusteným maslom a lučinou alebo tvarohom.

TIPY:

  • Množstvo múky je orientačné, záleží od vodnatosti cukety a veľkosti vajíčka. Polohrubú špaldovú múku je možné nahradiť aj kombináciou hladkej špaldovej múky a hrubej v pomere 1:1.
Komentáre

0 komentárov k “Cuketové haluškyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *