Cuketové palacinky

Neobyčajné palacinky, do ktorých viete zakamuflovať cuketu, hoc nie je u detí veľmi obľúbená.

Ako na cuketové palacinky

Na 12 menších kúskov potrebujem:

  • 1 hrnček = 250 ml
  • 1 hrnček nastrúhanej cukety
  • 1 vajíčko
  • 1/2 hrnčeka akéhokoľvek mlieka
  • 2 kopcovité pl hladkej špaldovej múky
  • petržlenová vňať
  • jogurt/lučina

Nastrúhanú cuketu rozmixujem s vajíčkom na hladkú zmes. Pridám mlieko, múku, petržlenovú vňať a mixujem na najnižšom stupni.

Panvicu na lievance potriem kokosovým olejom a palacinky pečiem pomaly z oboch strán do zlatista.

Podávam s jogurtom (a kôprom), prípadne naplním lučinou.

TIPY:

  • Vyskúšajte cuketové palacinky s cottage syrom a slaninkou: Palacinky upečiem v klasickej veľkosti (v recepte sú spomínané vo veľkosti lievancov). Slaninu narežem na kocky a dozlatista upražím na panvici. Cottage syr zlejem (ak je viac šťavnatý), rovnomerne rozložím na palacinku a navrch poukladám opečenú slaninu (prípadne pokvapkám aj výpekom). Palacinku zrolujem a podávam.

Komentáre

0 komentárov k “Cuketové palacinkyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *