Ako na cuketové rizoto
Na 3 porcie potrebujem:
- 1 hrnček (250 ml) ryže
- 400 g cukety
- 120 g mrkvy
- 1 menšia cibuľa
- 1 strúčik cesnaku (1/2 čl pesta z medvedieho cesnaku)
- olej / maslo
- koreniny – soľ, korenie na rizoto
- syr na strúhanie
Ryžu premyjem a nechám odkvapkať.
Cuketu a mrkvu nastrúham nahrubo. Cibuľu a pretlačený cesnak orestujem na troche oleja. Pridám nastrúhanú mrkvu a cuketu. Ochutím koreninami a chvíľu spolu restujem.
Primiešam ryžu, poriadne spolu premiešam a podlejem vývarom alebo vodou.
Prikryjem pokrievkou a nechám dusiť. Priebežne premiešavam a v prípade potreby podlievam. Keď je ryža mäkká, ešte trochu podlejem, pridám zopár plátkov masla a premiešam.
Podávam s nastrúhaným syrom.
TIPY:
- Ak máte mladú cuketu, nie je potrebné ju ani šúpať.
- Zväčša používam guľatozrnnú ryžu. Občasne však aj basmati ryžu, tá je dokonca rýchlejšie pripravená.
Komentáre
0 komentárov k “Cuketové rizoto”Pridajte vlastný →