Domáci jogurt

Ak Vás už nebaví čítať zloženie jogurtov v obchode a chceli by ste praobyčajný jogurt bez akýchkoľvek zbytočných prísad, vyskúšajte si urobiť doma.

Potrebujete len 3 veci: jogurtovač, plnotučné mlieko a jogurt s živými kultúrami (napr. Hollandia).

Je dobré mať aj mliekovar a teplomer. Postačí aj bezdotykový teplomer, i keď nie je úplne presný, no ide len o približnú teplotu.

V ponuke nájdete obrovské množstvo jogurtovačov. No stačí úplne ten najobyčajnejší, ktorý len zapnete a vypnete. Jogurtovač má iba udržiavať rovnakú teplotu, nič viac, nič menej.

A teraz si pozrite aké to je jednoduché:

TIPY:

  • Horúce mlieko po preliatí do misy niekoľkokrát opakovane premiešajte. Zabránite tým vzniku kožky na mlieku.
  • Ak nemáte teplomer: Pri zohrievaní mlieka sa na ňom vytvára pena. Z môjho pozorovania sa pri teplote okolo 70 stupňov vytvorí hustejšia pena. Pri ochladzovaní mlieka je teplota ideálna, keď už nepopáli prst, ale je príjemne teplé.
Komentáre

0 komentárov k “Domáci jogurtPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *