Málokedy pripravujem bravčové mäso (občasne pečenú krkovičku či panenku) a mleté už tobôž nie. Ani nie tak kvôli chuti ako kvôli stráviteľnosti.
No syn je už starší, tak som dala šancu aj bravčovému mäsu.
Ako na fašírky s hokkaido
Na 10-11 kúskov potrebujem:
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 125 g hokkaido tekvice
- 3 sucháre
- 1 vajíčko
- 1/2 menšej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- koreniny – Nesoldík, soľ, drvená rasca, majoránka, bazalka
- strúhanka na obaľovanie
- olej
Sucháre zlejem horúcou vodou. Hokkaido ošúpem a nastrúham najemno. Do misy vložím mleté mäso, pridám nastrúhanú hokkaido, sucháre (vyžmýkané od prebytočnej vody), vajíčko, pretlačený cesnak a pretlačenú cibuľu. Ochutím koreninami a rukou premiesim všetky suroviny, aby sa rovnomerne prepojili.
Zo zmesi robím fašírky, ktoré obalím v strúhanke a ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Fašírky pokvapkám olejom a pečiem pri 200 stupňoch 35-40 minút.
TIPY:
- Fašírky odporúčam pre deti od 3 rokov kvôli ťažšej stráviteľnosti bravčového mäsa.
Komentáre
0 komentárov k “Fašírky s hokkaido”Pridajte vlastný →