Fašírky s hokkaido

Málokedy pripravujem bravčové mäso (občasne pečenú krkovičku či panenku) a mleté už tobôž nie. Ani nie tak kvôli chuti ako kvôli stráviteľnosti.

No syn je už starší, tak som dala šancu aj bravčovému mäsu.

Ako na fašírky s hokkaido

Na 10-11 kúskov potrebujem:

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 125 g hokkaido tekvice
  • 3 sucháre
  • 1 vajíčko
  • 1/2 menšej cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • koreniny – Nesoldík, soľ, drvená rasca, majoránka, bazalka
  • strúhanka na obaľovanie
  • olej

Sucháre zlejem horúcou vodou. Hokkaido ošúpem a nastrúham najemno. Do misy vložím mleté mäso, pridám nastrúhanú hokkaido, sucháre (vyžmýkané od prebytočnej vody), vajíčko, pretlačený cesnak a pretlačenú cibuľu. Ochutím koreninami a rukou premiesim všetky suroviny, aby sa rovnomerne prepojili. 

Zo zmesi robím fašírky, ktoré obalím v strúhanke a ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Fašírky pokvapkám olejom a pečiem pri 200 stupňoch 35-40 minút.

TIPY:

  • Fašírky odporúčam pre deti od 3 rokov kvôli ťažšej stráviteľnosti bravčového mäsa.
Komentáre

0 komentárov k “Fašírky s hokkaidoPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *