Fazuľová polievka

Maslová fazuľa je môj najobľúbenejší druh fazule. Jednak kvôli farebnosti, no predovšetkým kvôli sladkastej až gaštanovej chuti.

Ako na fazuľovú polievku

Na 2 l polievky potrebujem:

  • 180 g (4-5 hrstí) maslovej fazule
  • 120 g mrkvy
  • 2-3 menšie zemiaky
  • cibuľa/pór
  • maslo/olej
  • koreniny – soľ, Nesoldík, drvená rasca, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie

Fazuľu namočím na noc (aspoň na 12 hodín). Vodu, v ktorej sa máčala, zlejem a zalejem novou vodou. Prihodím bobkový list, nové a čierne korenie a varím približne 2 hodiny.

Mrkvu očistím a narežem na kolieska. Zemiaky očistím a nakrájam na kocky. Cibuľu/pór nasekám nadrobno, orestujem na troche masla a oleja, pridám zemiaky a mrkvu. Ochutím Nesoldíkom, drvenou rascou a restujem 10 minút. Asi 30 minút pred dovarením fazule pridám zeleninu a polievku ochutím soľou.

Podávam s petržlenovou vňaťou.

TIPY:

  • Zemiak možno nahradiť petržlenom nakrájaným na kolieska.
  • Ak obľubujete hustejšiu polievku, namiesto zemiaku uvarte cestovinu (napr. štvorčeky alebo mrveničku) a pridajte do polievky. Prípadne zemiak uvarte celý a potom ho popučte.
Komentáre

0 komentárov k “Fazuľová polievkaPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *