Vyskúšajte takú moju zdravšiu verziu klasického granadíru. Chuťovo ničím nezaostáva a kyslá uhorka nesmie samozrejme chýbať.
Ako na granadír
Na 2 porcie potrebujem:
- 120 g fliačkov
- 80 g mrkvy
- 2 stonky stopkového zeleru (približne 50 g)
- 200 g zemiakov
- 1/2 menšej cibule
- olej/maslo
- koreniny – soľ, drvená rasca, červená paprika
Mrkvu nastrúham najemno, zeler nakrájam na úplne tenučké kúsky, zemiaky narežem na kocky. Cibuľu osmahnem na oleji a troche masla do zlatista. Postupne pridávam mrkvu, zeler, zemiaky a miešam. Ochutím trochou drvenej rasce a soli a približne 2 čl sladkej papriky. Podlejem vodou a dusím takmer do rozvarenia zemiakov. V prípade potreby priebežne podlievam.
Medzitým uvarím cestoviny. Keď sú zemiaky úplne mäkké (15-20 minút), mrkva a zeler sa takmer rozvaria, pridám uvarené fliačky a premiešam. Nechám spolu dusiť ešte 5 minút. Pozor, musí ostať dostatok šťavy, aby granadír nebol suchý.
Podávam s petržlenovou vňaťou a kyslou uhorkou.
TIPY:
- Ak máte viac času, vyskúšajte aj domáce špaldové fliačky.
0 komentárov k “Granadír”Pridajte vlastný →