Ako na halušky
Na 3 dospelé porcie potrebujem:
- 620 g tekvice
- 330 g polohrubej špaldovej múky (alebo mix hrubej s hladkou špaldovou)
- 1 vajíčko
Tekvicu očistím, narežem na menšie kúsky a uvarím/naparím do mäkka. Popučím ju vidličkou na pyré a nechám vychladnúť. Po vychladnutí premiešam s vajíčkom a postupne pridávam múku. Cesto musí pomaly padať z lyžice.
Halušky varím v jemne bublajúcej osolenej vode. Vhodím jednu halušku, keď sa nerozvarí, nahádžem aj zvyšok. Keď sa halušky vyplavia navrch, povarím ešte 2-3 minútky.
Podávam preliate maslom, s cottage a pažítkou (prípadne s tvarohom).
TIPY:
- Množstvo múky je orientačné, záleží od veľkosti vajíčka, varenia či naparenia tekvice (varená je vodnatejšia).
Komentáre
0 komentárov k “Halušky z maslovej tekvice”Pridajte vlastný →