Halušky z maslovej tekvice

Ako na halušky

Na 3 dospelé porcie potrebujem:

  • 620 g tekvice
  • 330 g polohrubej špaldovej múky (alebo mix hrubej s hladkou špaldovou) 
  • 1 vajíčko

Tekvicu očistím, narežem na menšie kúsky a uvarím/naparím do mäkka. Popučím ju vidličkou na pyré a nechám vychladnúť. Po vychladnutí premiešam s vajíčkom a postupne pridávam múku. Cesto musí pomaly padať z lyžice.

Halušky varím v jemne bublajúcej osolenej vode. Vhodím jednu halušku, keď sa nerozvarí, nahádžem aj zvyšok. Keď sa halušky vyplavia navrch, povarím ešte 2-3 minútky.
Podávam preliate maslom, s cottage a pažítkou (prípadne s tvarohom). 

 TIPY:

  • Množstvo múky je orientačné, záleží od veľkosti vajíčka, varenia či naparenia tekvice (varená je vodnatejšia).
Komentáre

0 komentárov k “Halušky z maslovej tekvicePridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *