Halušky z vývarovej zeleniny

Tieto halušky sú skvelý spôsob ako zrecyklovať uvarenú zeleninu z vývaru, ktorú nezjeme v polievke a zbytočne by sme ju vyhadzovali.

Zeleninu pridávam približne 30 minút pred dovarením vývaru, aby si zachovala živiny. Ideálne na halušky sú mrkva, kaleráb, petržlen, zeler (aj stonkový, len pozor, ten má dlhšie vlákna), pór či cibuľa.

Ako na halušky

Na 2 detské porcie potrebujem:

  • 170 g vývarovej zeleniny
  • 1 vajíčko
  • 110 – 120 g polohrubej špaldovej múky

Zeleninu rozmixujem na hladké pyré, premiešam s vajíčkom a postupne pridávam múku. Cesto musí pomaly padať z lyžice. 

Halušky varím v jemne bublajúcej osolenej vode. Vhodím jednu halušku, keď sa nerozvarí, nahádžem aj zvyšok. Keď sa halušky vyplavia navrch, povarím ešte 2-3 minútky.

Podávam preliate rozpusteným maslom.

TIPY:

  • Aj pri väčšom množstve zeleniny postačuje 1 vajíčko.
Komentáre

0 komentárov k “Halušky z vývarovej zeleninyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *