Kari korenie ma stále láka, no keďže varím aj pre syna, vyhýbam sa mu, hlavne kvôli čili. Tento recept si kari priam žiada, no kurkuma ho vie celkom dobre nahradiť.
Ako na hokkaido kari
Potrebujem:
- 2 hrste uvareného cíceru
- 550 g očistenej hokkaido tekvice
- 2 mrkvy (približne 110 g)
- 1 menšia cibuľa
- 1 veľký strúčik cesnaku
- 8 kríčkových paradajok
- 3 dcl kokosového mlieka
- 2 dcl vody
- koreniny – soľ, čierne korenie, kurkuma, sladká paprika
- olej/maslo
Nadrobno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak orestujem na troche oleja a masla. Pridám na krúžky narezanú mrkvu a na kocky narezanú hokkaido tekvicu. Ochutím koreninami, podlejem vodou a prikryté dusím 10 minút. Prilejem kokosové mlieko, premiešam a nechám 15 minút odkryté bublať.
Na záver pridám uvarený cícer a rozštvrtené paradajky a dusím ešte 10-15 minút podľa želanej hustoty.
TIPY:
- Suchý cícer namočím večer a ďalší deň varím približne hodinu do zmäknutia. Rýchlejšia alternatíva je kúpený v náleve, ktorý je už mäkký.
- Kríčkové paradajky možno nahradiť klasickými, prípadne aj šúpanými z konzervy.
- Ak obľubujete cesnak, pridajte viac strúčikov.
- Jedlo odporúčam pre deti od 1,5 roka.
Komentáre
0 komentárov k “Hokkaido kari aj pre deti”Pridajte vlastný →