Hokkaido polievka

Ako na hokkaido polievku

Na 2 l polievky potrebujem:

  • 800 g hokkaido tekvice
  • 150 g mrkvy
  • 1/2 menšej cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • koreniny – soľ, Nesoldík
  • olej/maslo

Tekvicu poriadne umyjem, rozrežem a vydlabem semiačka (nešúpem ju) a nakrájam na kúsky.

Na oleji a troche masla orestujem nakrájanú cibuľu a pretlačený strúčik cesnaku. Pridám tekvicu, mrkvu, ochutím koreninami a chvíľu restujem. Zalejem vodou (prípadne vývarom) a varím 15 – 20 minút do zmäknutia zeleniny.

Polievku rozmixujem nahladko a podávam s trochou bieleho jogurtu či smotany.

Komentáre

0 komentárov k “Hokkaido polievkaPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *