Hokkaido šúľance

Ako na hokkaido šúľance

Na 2 dospelé a 1 detskú porciu potrebujem:

  • 440 g surovej hokkaido tekvice
  • 1 menšie vajíčko
  • 200-220 g polohrubej špaldovej múky
  • maslo na poliatie šúľancov
  • lekvár

Na mrvenicu

  • 30 g masla
  • 1 rovná pl cukru
  • 2 kopcovité pl strúhanky
  • 1/2 čl škorice

Hokkaido tekvicu očistím a naparím do mäkka. Naparenú popučím a nechám úplne vychladnúť. Primiešam vajíčko, postupne pridávam múku a vymiesim cesto. 
Na pomúčenej doske vaľkám z cesta rolky a režem na šúľance. 
Na gule či taštičky rukou roztlačím cesto, do stredu dám pol čl lekváru a vytvarujem guľu či taštičku. 
Šúľance a gule varím v jemne bublajúcej vode po vyplávaní na povrch ešte 1 minútu. Varím ich osobitne, guliam trvá dlhšie, pokiaľ vyplávu. 
Na mrvenicu roztopím na panvici maslo, pridám cukor a za stáleho miešania nechám chvíľu skaramelizovať. Pridám strúhanku, škoricu a miešam 3-4 minúty (strúhanka sa trochu opraží).

Šúľance a gule výdatne posypem mrvenicou, prelejem roztopeným maslom a poriadne pretrasiem.  

TIPY:

  • Hokkaido je lepšie napariť, uvarená môže byť vodnatejšia = viac múky.
  • Hokkaido som nešúpala no šupka sa ťažšie pučí vidličkou (lepšie je rozmixovať).
Komentáre

0 komentárov k “Hokkaido šúľancePridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *