Hrnčeková bublanina

Ako na hrnčekovú bublaninu

Potrebujem:

  • 1 hrnček = 250 ml
  • 3 veľké vajíčka
  • 1/4 hrnčeka kokosového cukru
  • 1 menšia čl vanilky
  • 1/2 hrnčeka kokosového oleja
  • 1/4 – 1/3 hrnčeka mlieka (akéhokoľvek)
  • 1/2 hrnčeka polohrubej špaldovej múky
  • 1/2 hrnčeka hladkej špaldovej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 2 hrste odkôstokovaných čerešní
  • 4 – 5 väčších jahôd

Z bielkov vyšľahám tuhý sneh.

V mise vymiešam suché ingrediencie – múku, prášok do pečiva a vanilku. Vo vyššej mise vyšľahám žĺtky s cukrom do penista a postupne prilievam mlieko a olej. Dobre vyšľahám a po lyžiciach prisypujem sypkú zmes. Všetko spolu vyšľahám na hladkú zmes. Opatrne lyžicou k zmesi primiešam vyšľahaný sneh.

Menšiu formu (29×23 cm alebo okrúhlu s priemerom 27 cm) vysteliem papierom na pečenie a vylejem do nej cesto. Na cesto naukladám čerešne a na kúsky narezané jahody (trochu ich zatlačím do cesta).

Pečiem pri 180 stupňoch 25 – 30 minút do zlatista.

TIPY:

  • Ovocie možno použiť akékoľvek iné (marhule, broskyne, bobuľové ovocie…)
  • Odporúčam použiť múku pol na pol ako je spomínané v recepte. Pri použití len samotnej polohrubej špaldovej múky by bublanina nemusela narásť a nebola by tak nadýchaná. Ak použíjete pšeničnú múku, môže byť len polohrubá.
  • Množstvo mlieka je potrebné prispôsobiť. Najprv pridám 1/4 hrnčeka. Ak je však cesto pred primiešaním vyšľahaného snehu príliš tuhé, pridám ešte mlieko. Až tak primiešam vyšľahaný sneh.

Komentáre

0 komentárov k “Hrnčeková bublaninaPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *