Ako na hrnčekovú bublaninu
Potrebujem:
- 1 hrnček = 250 ml
- 3 veľké vajíčka
- 1/4 hrnčeka kokosového cukru
- 1 menšia čl vanilky
- 1/2 hrnčeka kokosového oleja
- 1/4 – 1/3 hrnčeka mlieka (akéhokoľvek)
- 1/2 hrnčeka polohrubej špaldovej múky
- 1/2 hrnčeka hladkej špaldovej múky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 2 hrste odkôstokovaných čerešní
- 4 – 5 väčších jahôd
Z bielkov vyšľahám tuhý sneh.
V mise vymiešam suché ingrediencie – múku, prášok do pečiva a vanilku. Vo vyššej mise vyšľahám žĺtky s cukrom do penista a postupne prilievam mlieko a olej. Dobre vyšľahám a po lyžiciach prisypujem sypkú zmes. Všetko spolu vyšľahám na hladkú zmes. Opatrne lyžicou k zmesi primiešam vyšľahaný sneh.
Menšiu formu (29×23 cm alebo okrúhlu s priemerom 27 cm) vysteliem papierom na pečenie a vylejem do nej cesto. Na cesto naukladám čerešne a na kúsky narezané jahody (trochu ich zatlačím do cesta).
Pečiem pri 180 stupňoch 25 – 30 minút do zlatista.
TIPY:
- Ovocie možno použiť akékoľvek iné (marhule, broskyne, bobuľové ovocie…)
- Odporúčam použiť múku pol na pol ako je spomínané v recepte. Pri použití len samotnej polohrubej špaldovej múky by bublanina nemusela narásť a nebola by tak nadýchaná. Ak použíjete pšeničnú múku, môže byť len polohrubá.
- Množstvo mlieka je potrebné prispôsobiť. Najprv pridám 1/4 hrnčeka. Ak je však cesto pred primiešaním vyšľahaného snehu príliš tuhé, pridám ešte mlieko. Až tak primiešam vyšľahaný sneh.
Komentáre
0 komentárov k “Hrnčeková bublanina”Pridajte vlastný →