Alebo inak zvané aj banány v čokoláde. U nás doma veľmi obľúbená sladká chuťovka na Silvestra. Sú jednoduché na prípravu a veľmi chutné.
Ako na indiánky
Potrebujem:
- okrúhle piškóty
- banány
- horká čokoláda
- Cera
Banány narežem na 3-4 mm krúžky. Na špáradlo postupne napichujem: piškóta (plochou stranou dole) – banán – piškóta – banán – piškóta. Čokoládu roztopím vo vodnom kúpeli a pridám trochu Cery, čokoláda tak bude lesklejšia a redšia.
Indiánky namáčam do čokolády a nechám ich vyschnúť. Ideálne cez noc, aby stihli aj zmäknúť.
TIPY:
- Na 200 g čokolády použijem 30 g Cery. Také množstvo čokolády výjde na približne 26 veľkých indiánok (ako vo videu) a 10 menších (piškóta-banán-piškóta)
- Čerstvo namáčané indiánky ukladám na rozstrihnuté igelitové vrecko. Po zaschnutí sa naňho neprilepia a pekne sa dajú odobrať.
- Zvyšnú čokoládu zlejem do dózičky a vychladenú uložím do chladničky. Pre ďalšie použitie ju opäť roztopím vo vodnom kúpeli.
Komentáre
0 komentárov k “Indiánky”Pridajte vlastný →