Jablková plnka do palaciniek

Občas ak mi zostanú jablká navyše, sú už mäkkšie a nik ich nechce zjesť, tak pripravím plnku do palaciniek. Veď aj také jablká sú ešte dobré a škoda by ich bola vyhodiť.

Ako na jablkovú plnku do palaciniek

Potrebujem:

  • 400 g očistených jabĺk (približne 3 veľké jablká)
  • vanilka – na špičku čl
  • 1/2 čl škorice
  • plátok masla

Očistené jablká najemno nastrúham. Plátok masla rozohrejem a pridám nastrúhané jablká. Ochutím vanilkou a škoricou. Privediem do varu a chvíľu pražím.

Podlejem trochou vody a dusím v prikrytom hrnci. Dusím do zmäknutia, v prípade potreby podlievam vodou. Dĺžka dusenia záleží od druhu jabĺk.

Plnku nezvyknem sladiť, pretože jablká sú zväčša dosť sladké. Ak by sa vám zdali kyslejšie, pridajte cukor ešte počas praženia.

Komentáre

0 komentárov k “Jablková plnka do palaciniekPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *