Lievance ideálne počas jahodovej sezóny, prípadne ak neviete ako využiť mrazené zásoby jahôd.
Ako na lievance
Na 12 kúskov potrebujem:
- 2 dcl kokosového mlieka
- 1 vajíčko
- 3 čl pomletých ovsených vločiek
- 3-4 pl hladkej špaldovej múky
- 1 čl strúhaného kokosu + na ozdobu
- 4 čl jahodového pyré + na ozdobu
- trochu sódy bikarbóny (na špičku čl)
Suroviny zmixujem spolu na najnižšom stupni a cesto nechám 10-15 minút odstáť. Pečiem na lievancovej panvici potretej kokosovým olejom na miernom stupni.
TIPY:
- Množstvo múky je potrebné prispôsobiť, cesto musí byť trochu hustejšie ako na palacinky.
- Na jahodové pyré stačí rozmixovať jahody.
- Lievance odporúčam pre detičky od 1 roka po zavedení bielka, jahôd a kokosu.
Pozrite si videorecept ako jednoducho pripraviť kokosové mlieko:
Komentáre
0 komentárov k “Jahodovo-kokosové lievance”Pridajte vlastný →