Ako na mrkvovú nátierku
Potrebujem:
- 1 väčšiu mrkvu (80 – 100g)
- 100 – 120 g lučiny
- 2 natvrdo uvarené vajíčka
- 1 čl bieleho jogurtu (možno vynechať)
- soľ
- pažítka alebo jarná cibuľka
Vajíčka varím 10 – 12 minút natvrdo. Po vychladnutí a ošúpaní ich narežem na plátky a pretlačím na strunovom krájači (alebo nožom na kocky).
V mise zmiešam najemno nastrúhanú mrkvu, vajíčka a lučinu. Trochu osolím a spolu premiešam. Ak je nátierka tuhšia, pridám biely jogurt.
Podávam s pažítkou alebo jarnou cibuľkou.
TIPY:
- Kupovaná lučina je tuhšia a kvôli lepšej rozotierateľnosti pridávam do nátierky aj biely jogurt.
- Lučinu si viete vyrobiť aj sami doma a veľmi jednoducho.
- Detičkám do 1 roka popučte do nátierky iba žĺtok.
Komentáre
0 komentárov k “Jednoduchá mrkvová nátierka”Pridajte vlastný →