Veľmi jednoduchý recept na chutný fazuľový prívarok, ktorý nie je zahusťovaný múkou. U nás obľubujeme veľkú maslovú fazuľu, či už na polievku alebo na prívarok. Samozrejme môžete použiť vašu obľúbenú fazuľu.
Ako na fazuľový prívarok
Na 1 l prívarku potrebujem:
- 200 g maslovej fazule
- 150 g mrkvy
- koreniny – bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie, soľ, Nesoldík, drvená rasca
- maslo
Fazuľu namočím zvyčajne na celú noc. Pred varením vylejem vodu, v ktorej sa máčala a nalejem čerstvú (1-2 cm nad fazuľou). Privediem do varu spolu s bobkovým listom, celým novým a čiernym korením. Varím približne 2 hodiny do zmäknutia fazule (dĺžka varenia záleží od druhu fazule). V prípade potreby podlejem vodou.
Vyberiem bobkový list a celé nové a čierne korenie. Pridám na kolieska nakrajánú mrkvu. Ochutím soľou, drvenou rascou a Nesoldíkom. Varím ešte 15-20 minút do zmäknutia mrkvy.
Časť prívarku rozmixujem, pridám plátok masla a ešte chvíľu povarím.
Zvyčajne podávam s hrubou lokšou, do ktorej ide iba žĺtok. Bielok použijem do prívarku, viac ho zahustí (po pridaní bielka povarím ešte 2-3 minúty).
TIPY:
- Množstvo vody regulujem priebežne počas varenia. Ak by sa vám pred mixovaním zdalo, že je vody veľa, trochu odlejte. Ideálne množstvo je, keď fazuľa nie je úplne zaliata. Ak by sa vám zdal aj po mixovaní riedky, povarte ho odkrytý ešte zopár minút.
0 komentárov k “Jednoduchý fazuľový prívarok”Pridajte vlastný →