Ako na jednoduchý tvarohový koláč
Potrebujem:
- 100 g hrozienok
- 4 pl tekutého medu
- 250 g jemného tvarohu (napr. z Lidl)
- 250 g jemného hrudkovitého tvarohu
- 2 vajíčka
- 1/2 čl vanilky
- 1 pl krupice
Hrozienka zmiešam s medom a nechám aspoň hodinu postáť. Následne vymiešam tvaroh s vajíčkami, vanilkou, krupicou a hrozienkami.
Plech na biskupský chlebík (27×15,5 cm) vysteliem papierom na pečenie a rovnomerne prelejem cesto.
Pečiem pri 180 stupňoch do zlatista (40 minút do 1 hodiny, záleží od druhu rúry).
TIPY:
- Namiesto hrudkovitého tvarohu možno použiť spolu 500 g jemného tvarohu, koláč bude jemnejší bez hrudiek.
- Ak použijete väčšiu či menšiu formu na pečenie, upravte aj dĺžku pečenia.
Komentáre
0 komentárov k “Jednoduchý tvarohový koláč”Pridajte vlastný →